Igazi, villámgyorsan összedobható ebéd, ahol a munka javát a sütő végzi helyettünk.
Rozmaringos tepsis csirkecomb
Hozzávalók:
2 egész csirkecomb
60 dkg apró szemű újburgonya (parázs burgonya)
1 kisebb ág rozmaring
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 gerezd fokhagyma (egyben)
2 fej lilahagyma (vagy vöröshagyma)
1/2 citrom héja
1/2 citrom leve
2 ek. olíva olaj
5 dkg vaj
só, bors
1 nagy csokor petrezselyem
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, megtisztogatjuk, majd a bőrét óvatosan fellazítjuk.
Bedörzsöljük sóval és alaposan bekenjük a bőr alatt és kívül is a puha vaj felével.
Borsozzuk, és a bőre alá 2-3 rozmaring levelet valamint kevés zúzott fokhagymát dugdosunk.
A burgonyát megmossuk, és mindegyiket kettévágjuk. Egy hőálló edénybe pakoljuk őket, majd ráhelyezzük a csirkecombokat.
A csirkecombokra csavarjuk a citromlevet, majd a combokat és a burgonyát is meglocsoljuk olíva olajjal. (használhatunk napraforgó olajat is, ha éppen az van otthon) Rápakoljuk a csíkokra vágott citromhéjat, az egyben hagyott gerezd fokhagymákat és még ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, rozmaring leveleket szórunk rá.
Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol szép lassan megsütjük.
Ha a hús már átsült, levesszük róla a fóliát, megszórjuk a húst és a burgonyát is kevés apró kockára vágott vajjal, majd fólia nélkül szép pirosra sütjük.
Tálalás előtt a burgonyát bőven megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Ízlés szerinti savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.