A finom áfonyás réteg remekül kiegészíti az alul megbúvó vaníliás panna cotta-t. Imádom a sütés nélküli és a gyümölcsös desszerteket.
Áfonyás, vaníliás panna cotta
Hozzávalók 4 főre:
A vaníliás panna cotta-hoz:
400 ml tejszín
200 ml tej
2 tk. zselatin
2 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor (vagy 1 vaníliarúd kikapart magjai)
Az áfonyás réteghez:
4 dl áfonyalé
10 dkg áfonya
1 ek. cukor
1,5 tk. zselatin
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és felmelegítjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Felforralni nem szabad!
Langyosra hűtjük, majd elosztjuk 4-5 pohár aljában, és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Az áfonyalét egy lábosba tesszük, majd hozzá adjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és kevergetve melegíteni kezdjük. Állandó keverés mellett beleszórjuk a por zselatint és addig melegítjük, amíg a zselatin elolvad. Majd langyosra hűtjük, belekeverjük az áfonya szemeket, és a poharakban lévő megdermedt vaníliás krémre öntjük.
Az áfonyás, vaníliás panna cotta-t hűtőbe tesszük, amíg szépen megdermed.