Villámgyors almás-fahéjas palacsinta készült ma nálam, amit tölteni sem kell, hiszem az alma és a fahéjas cukor helyettesíti a tölteléket. Egyszerű és nagyon finom, akár reggelire is elkészíthető.
Almás-fahéjas palacsinta
Hozzávalók 4 főre:
30 dkg liszt
2 tojás
1 cs. vaníliás cukor
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
2 db alma
reszelt citromhéj
0,5 dl olaj
A tálaláshoz:
porcukor
fahéj
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük.
A többi hozzávalót egy tálba tesszük, és csomómentesre kikeverjük. Félretesszük 5 percre pihenni.
Pihentetés után, belekeverjük a reszelt almát. (nem kell kinyomkodni a levét Majd felhevített, enyhén kiolajozott serpenyőbe egy merőkanálnyi masszát teszünk, amit szépen elterítünk a merőkanál hátuljával. Alacsony lángon sütjük, majd átfordítjuk, hogy mindkét oldala szép aranysárgára piruljon.
Kettőbe vagy négybe hajtva, fahéjas porcukorral bőven meghintve kínáljuk.