Mindent bele egy hőálló edénybe, majd a sütőbe és csak ki kell várni, hogy megsüljön a finom ebéd. A fűszeres joghurt jól kiegészíti ezt az egyszerűen elkészíthető ételt.
Zöldségeken sült csirkemell, kapros-fokhagymás joghurttal
Hozzávalók 2 főre:
20-25 dkg apró szemű újburgonya
2 db sárgarépa
1 nagy vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg kolozsvári szalonna
só, bors
A húshoz:
2 szelet csirkemell filé
1 gerezd fokhagyma
pirospaprika
bors
só
1 ek. olaj
2 dkg vaj
A joghurtos öntethez:
1 kis dobozos joghurt
1 gerezd fokhagyma
1/2 csokor kapor
só
Elkészítés:
A joghurtos öntethez a joghurtot kikeverjük a zúzott fokhagymával, az apróra vágott kaporral és ízlés szerinti sóval. Majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk, és egy hőálló edény aljába rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a vékony csíkokra vágott szalonnát és a karikákra vágott fokhagymát.
A csirkemell szeleteket bedörzsöljük a sóval, borssal, pirospaprikával és a zúzott fokhagymával.
A zöldségágy tetejére rakjuk, majd óvatosan meglocsoljuk az olajjal.
A vajat apró kockákra vágjuk és elosztjuk a tálban lévő finomságok tetején.
A tálat lefedjük alufóliával (vagy betesszük egy sütőzacskóba), és 170 fokra előmelegített sütőben kb 1 óra alatt megsütjük.
A húst, a vele együtt sült zöldségekkel és a joghurtos öntettel kínáljuk.