Ma csirkemájat sütöttem baconbe tekerve, zöldfűszerekkel ízesítve. Gyors és egyszerűen elkészíthető étel, amit akár ünnepi alkalmakkor is elkészíthetünk a sültes tálra, ami ezáltal változatosabb lesz.
Kínálhatjuk majonézes vagy friss salátával, ízlés szerinti burgonya körettel, de akár főzelék feltétnek is kiváló.
Baconbe tekert zöldfűszeres csirkemáj
Hozzávalók 2 főre:
30 dkg csirkemáj
15 dkg szeletelt bacon
frissen őrölt bors
pici só
1-2 kisebb ág rozmaring
2-3 ág borsikafű (vagy kakukkfű)
2 ek. olaj (vagy zsír)
Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítjuk és tetszés szerint 2-3 darabba elvágjuk. Egy tálba tesszük, sóval, borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük, alaposan átforgatjuk. (aki szereti fűszersóval is megszórhatja)
A bacon szeleteket 2-3 darabba elvágjuk, majd minden májat egyesével a bacon szeletekbe csomagolunk. A betekert májat nyársra fűzzük, úgy mintha rablóhúst készítenénk, majd ha megtelt újra megborsozzuk.
Egy levehető nyelű serpenyőben, kevés olajat hevítünk, majd mind a két oldalán hirtelen elősütjük a nyársakat. Amikor már szép piros a bacon, megszórjuk zöldfűszerrel, alufóliával lefedjük és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20-25percre.
A megsült nyársakat burgonyapürével, majonézes salátával vagy idény szerinti friss salátával kínáljuk.