Egyszerű és finom ebédet készítettem a hétvégén. Baconos-sajtszószos csirkemell mellé rizs köretet és párolt brokkolit tálaltam. Nagy sikere volt
Baconos-sajtszószos csirkemell
Hozzávalók 4 főre:
8 szelet csirkemellfilé
16 szelet bacon
8 szelet füstölt sajt
só
bors
A sajtszószhoz:
2 dl tej
10 dkg reszelt sajt (a legjobb vegyesen füstölt és trappista)
őrölt fehér bors
1/2 evőkanál rizsliszt (vagy finomliszt)
só
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk.
Minden szelet csirkemellet, kettő darab egymás mellé fektetett baconszeletre fektetjük, és mindegyik közepébe 1 szelet füstölt sajtot téve feltekerjük.
Egy hőálló edénybe egymás mellé helyezzük a feltekert sajtos baconos csirkét.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon alufóliával lefedve készre sütjük.
Majd a fóliát levéve pár perc alatt megpirítjuk a bacont rajta.
Amíg a csirke sül elkészítjük a sajtszószt:
A tejet felmelegítjük és sóval, borssal ízesítjük, majd a lisztet és a reszelt sajtot is hozzáadjuk. Alacsony lángon sűrű keverés mellett szósszá főzzük.
Tálalhatjuk párolt brokkolival, rizzsel, vagy akár sült krumplival is.