Sokan szentségtörésnek tartják, ha a lecsóba pirospaprika (fűszerpaprika) is kerül, de mi így készítjük és így szeretjük. Ízlések és pofonok ugyebár. A lecsó is egy olyan étel, ami megszámlálhatatlan módon/ízesítéssel készül. De ez nem is baj, hiszen így megunni se lehet ezt a finom, főként nyáron készülő ízletes ételt.
Lecsó
Hozzávalók 4 főre:
1 fej vöröshagyma
6 zöldpaprika (tv paprika)
6 paradicsom
karikára vágott kolbász
2-3 db virsli
só
bors
pirospaprika
olaj vagy zsír
Elkészítés:
A zsiradékon megdinszteljük a kockákra vágott hagymát.
A paprikát kicsumázzuk és szeletekre vágjuk, majd a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a pirospaprikát és pároljuk.
A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját.(ez nem szükséges héjával együtt is hozzáadhatjuk)
Kockákra vágjuk, és a lecsóhoz adjuk, megszórjuk pirospaprikával és készre főzzük.
A kolbászt és a virslit akkor adjuk hozzá mikor már kezdi elfőni a levét, és együtt főzzük készre.
Ízlés szerint főzhetünk bele rizst, de üthetünk rá tojást is.