A lecsót szinte mindenki szereti, és most, hogy ne fogyasszunk mellé annyi kenyeret, hússal párosítottam. A lecsós csirkemell tetszés szerint rizs, burgonya vagy akár bulgur körettel is kínálható.
Lecsós csirkemell
Hozzávalók 4 főre:
2 db csirkemellfilé
3 db paprika
2 db paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
egy kicsi dobozos paradicsom sűrítmény
kevés cukor (1 kávéskanál )
só,bors
Elkészítés:
A megmosott csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, beborsozzuk, majd felforrósított olajon elősütjük. (mindkét oldalát fehéredésig)
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és két evőkanál olajon üvegesre pirítjuk.
A hagymához adjuk a felszeletelt paprikát és a kockákra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Rövid ideig együtt pároljuk,majd hozzáöntjük a paradicsom sűrítményt és adunk hozzá egy pici cukrot. (ízlés szerint)
Pár perc alatt összefőzzük.
Egy tűzálló tál aljára letesszük az elősütött csirkemell szeleteket, szorosan egymás mellé. Ezután ráhalmozzuk a lecsót és alufóliával lefedve 180 fokon 20 perc alatt összesütjük.
Köretként krumplipürét, bulgurt, rizst, vagy tarhonyát adhatunk mellé.