Egy igazán csokis kekszet hoztam, ami garantáltan a család kedvence lesz. Érdemes kísérletezni a csokoládéval, hogy milyen kerüljön bele, hiszen mindenkinek más a kedvence.
Brownie keksz
Hozzávalók 18 darab kekszhez:
15 dkg finomliszt
2,5 dkg holland kakaópor
1 tk. sütőpor
1 csipet só
10 dkg puha margarin vagy vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
10-12 dkg porcukor
10 dkg olvasztott étcsokoládé
5 dkg aprított étcsokoládé vagy csokicsepp
Elkészítés:
Az apróra tördelt 10 dkg étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
A puha margarint a tojással a vaníliával és a porcukorral kikeverjük. Hozzá csurgatjuk a megolvasztott langyos étcsokoládét és elkeverjük.
A lisztet, a sót, a sütőport és a kakaóport is hozzáadjuk és kikeverjük a tésztát.
Hűtőbe tesszük amíg a sütőt előmelegítjük 160 fokra.
Sütőpapíros tepsire diónyi golyókat teszünk a tésztából. Egymástól távolabb mert sütés közben terülni fognak. (nálam 9 darab került egy tepsire)
Kezünkkel kissé ellapogatjuk és 10 perc alatt megsütjük.
A tepsin hagyjuk hűlni mert amikor kivesszük nagyon puha. kb.10 perc pihentetés után leemelhetjük a sütőpapírról.
Megjegyzés:
Szerző: Marcsi
http://marcsireceptjei.hu Marcsi vagyok, az oldal bloggere. A receptjeimmel eddig főleg a receptkirály.hu weboldalon találkozhattatok, amely oldalnak az egyik alapítója és adminja vagyok. Most úgy döntöttem, hogy összeszedem receptjeimet egy blogba is.
Immáron kettő kisgyermek anyukája vagyok, így most már nekem is fontos, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételeket készítsek, bár nagyon szeretek a konyhában lenni, és új recepteket kipróbálni.
Remélem találsz az oldalamon kedvedre valót.
Jó böngészést és sütés-főzést kívánok!