Az elkészítéséhez egy kézi habverőre és egy tálra van szükség. 5 perc alatt összeállítható, utána csak azt kell türelmesen kivárni amíg megsül és kihűl 🙂
A tésztában lévő joghurtnak és olajnak köszönhetően jó pár napig puha marad. Aki édesebben szereti tehet bele egy kicsivel több porcukrot.
Joghurtos meggyes pitetorta
Hozzávalók (26-cm-es tortaformához):
3 tojás
1 bögre porcukor
3 dl görög joghurt
1 citrom reszelt héja
0,5 dl olaj
1,5 bögre liszt
1/2 cs. sütőpor
A tetejére:
30-40 dkg magozott meggy
A tálaláshoz:
porcukor
tejszínhab
Elkészítés:
Az egész tojásokat egy tálba ütjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd egy kézi habverővel kikeverjük. Ezután a joghurtot, az olajat, a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk és egyneművé keverjük.
Végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Egy tortaforma (vagy szögletes magasabb falú tepsi) alját sütőpapírral kibéleljük, majd belesimítjuk a tésztát.
A meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük majd a sütemény tetejére szórjuk. Ha szeretnénk megforgathatjuk a szemek egy részét kevés lisztben, így nem süllyed majd le a sütemény aljára.
Betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát, hogy a sütemény belül is átsült e.
A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd kivesszük a formából. Ha teljesen kihűlt, porcukorral meghintve, tejszínhabbal kínáljuk.