Könnyű, kanalazható desszertet készítettem, ami egy kiadós ebéd vagy vacsora után is nagyon jól tud esni. A kivi remekül passzol a citromos panna cotta-hoz.
Citromos-kivis panna cotta
Hozzávalók 4 főre:
A citromos panna cotta-hoz:
400 ml tejszín
200 ml tej
3 ek. cukor (ízlés szerint)
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 tk. zselatin (Horváth Rozi)
A kivis réteghez:
6 db kivi
1 ek. cukor (ízlés szerint)
1 kk. zselatin
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és melegíteni kezdjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Vigyázzunk, mert felforralni nem szabad!
Belereszeljük a citromhéjat és langyosra hűtjük, majd elosztjuk 4 pohár aljában, és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Amíg dermed, készítsük el a kivis réteget.
A 6 kivit megpucoljuk és felkockázzuk, 2 darabot lepürésítünk belőle és egy kiskanál cukorral valamint a zselatinnal elkeverve addig melegítjük míg a zselatin feloldódik benne. (a maradék 4 felkockázott kivit tegyük félre) A kivis szószt tegyük félre, hogy lehűljön.
Vegyük ki a megdermedt citromos panna cotta-t a hűtőből, majd óvatosan kanalazzuk a tetejére a kivis szószt. Tegyük vissza a hűtőbe fogyasztásig.
Tálalás előtt pakoljuk meg bőven a felkockázott kivivel és úgy kínáljuk.