A túró és a citrom remek párost alkot, erre remek példa ez a finom, puha citromos túrófánk is. Az édességén ízlés szerint variálhatunk, de nekünk így pont megfelelt.
Citromos túrófánk
Hozzávalók 4-6 főre:
25 dkg túró
15 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1 csipet só
3 tojás
8 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1/4 citrom leve
A sütéshez:
olaj
A tálaláshoz:
porcukor
Elkészítés:
A túrót, a cukrot, a citrom levet és a citrom reszelt héját, valamint a tojásokat egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük.
Hozzáadjuk a sütőporral és a csipet sóval elkevert lisztet és kikeverjük a masszát.
Egy lábosban kb. 2-3 centinyi olajat hevítünk, majd kettő teáskanál segítségével beleszaggatjuk a fánkokat. Közepes hőmérsékleten egyszerre kb 5-7 fánkot süssünk csak, mert sülés közben megdagadnak majd.
Az aranysárgára sült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk róla, majd porcukorral meghintve még langyosan kínáljuk.