Könnyű desszert, ami édesítővel készítve még a diétába is belefér. A joghurtos túróhab málnával és más gyümölccsel is elkészíthető.
Joghurtos túróhab málnával
Hozzávalók 4 főre:
25 dkg natúr krémtúró
200 g görög joghurt
3-4 ek. eritrit por (vagy cukor)
1 kk. vanília kivonat
1/2 citrom reszelt héja
100 ml víz
1 tk. zselatin
A málnás réteghez:
20 dkg málna (lehet mirelit is)
1-2 ek. eritrit por (vagy cukor)
1 kk zselatin
3 ek. víz
Elkészítés:
A túrót, a joghurttal, a vaníliával és az eritrittel (vagy cukorral) elkeverjük. Hozzáadjuk a forróvízben feloldott zselatint és alaposan elkeverjük. Citromhéjjal ízesítjük.
A málnát az édesítővel (vagy cukorral) és a vízzel együtt egy lábosban feltesszük melegedni. Pár perc után mikor a málna már összeesett beleszórjuk a zselatint és kevergetve addig melegítjük míg a zselatin feloldódik benne.
A joghurtos-túrós réteget a málna zselével váltakozva poharakba rétegezzük. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy kicsit megdermedjen és lehűljön.
Tetszés szerint díszítve tálaljuk.