Könnyen elkészíthető, egyszerű, finom, mutatós édes aprósütemény, és mivel alig kell hozzá pár hozzávaló, így az olcsóbb sütemények közé tartozik. Most kakaós és narancsos ízesítésben készült, ami nagyon finom így együtt. A Linzer keksz klasszikus karácsonyi vendégváró aprósütemény, még mutatósabbá tehetjük ha félig megmártjuk csokiban és megszórjuk kandírozott narancshéjjal.
Csíkos, kakaós-narancsos linzer keksz
Hozzávalók 8 főre:
50 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor
2 db tojás
1 csomag bourbon vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 narancs reszelt héja
Elkészítés:
A lisztet szórjuk egy tálba. Adjuk hozzá a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd dolgozzuk hozzá a tojásokat és a vajat.
Gyúrjuk össze a tésztát, majd osszuk két részre. Az egyikbe dolgozzuk bele a kakaóport. A másikba a reszelt narancshéjat.
Formázzunk belőlük egy-egy cipót.
Mindkét tésztát nyújtsuk egyforma nagyságúra. A barnát borítsuk rá a világosra, és jó szorosan tekerjük fel.
A tésztarudat tegyük a hűtőbe egy-másfél órára. Ezt követően vágjuk fél centi vastag szeletekre.
Rendezzük a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, mert picit terülni fognak.
180-190 fokon süssük meg körülbelül 10 perc alatt.
A kihűlt kekszet, pléh dobozban tároljuk.