A családunk nagy kedvence ez az étel. A csirkemell corn flakes bundában sütve, előtte joghurtba pácolva garantáltan nem lesz száraz. A megszokott hétvégi rántott hús helyett is remek alternatíva.
Csirkemell corn flakes bundában
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg csirkemell filé
2 dl natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
só
3 db tojás
liszt
15-20 dkg corn flakes
A sütéshez:
olaj
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük és vékony szeletekre vágjuk. A zúzott fokhagymával ízesített joghurtba tesszük pácolódni 20-30 percre, vagy akár egy egész éjszakára.
A corn flakest egy tálba öntjük és összetörjük/összemorzsoljuk úgy, hogy még ép darabok is maradjanak benne. A lisztet egy lapos tányérba öntjük, a tojásokat egy mély tányérban felverjük.
A hús szeleteket a joghurtból kivéve sózzuk, majd lisztbe, a felvert tojásba és a corn flakesbe forgatjuk. A corn flakes kérget nyomjuk kézzel is a húsra, hogy minél több ragadjon rá belőle.
A bepanírozott csirkemelleket bő olajban, közepes lángon arany színűre sütjük. (Vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor a corn flakes bunda megég a hús pedig nyers marad) Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja róla.
Burgonya vagy rizs körettel és salátával kínáljuk.