Nagyon kevés halat eszünk, évente maximum kétszer, nem nagyon szeretjük, de most tettem egy kísérletet vele, és ez így mindenkinek ízlett. Roston harcsafilé tócsnival és joghurtos salátával készült ebédre, ami még vacsorára is tökéletes lehet, hiszen nem egy nehéz étel.
Roston harcsafilé tócsnival és joghurtos salátával
Hozzávalók 4 főre:
4 szelet afrikai harcsafilé
só
bors
liszt
olaj (a sütéshez)
A tócsnihoz:
6 db burgonya
só
bors
1 ek. liszt
olaj (a sütéshez)
A salátához:
3 dl görög joghurt
1 db kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
só
kevés friss kapor
zöldségek ízlés szerint (retek, paradicsom, újhagyma…)
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, tetszőlegesen felaprítjuk.
Az uborkát alaposan megmossuk, majd héjastól durvára lereszeljük. (aki szeretné megpucolhatja) Enyhén sózzuk, kb. félórát állni hagyjuk, majd lazán kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott friss kaprot, majd hozzákeverjük a görög joghurtot is, és fogyasztásig a hűtőszekrénybe tesszük.
A harcsaszeleteket sűrűn bevagdossuk de nem vágjuk át. Sózzuk, borsozzuk és 10-15 percig hagyjuk állni.
A tócsnihoz a burgonyát sajtreszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kevés lisztet és alaposan elkeverjük.
Egy kisebb serpenyőben, kevés olajon, desszertes tányér méretű aranyszínű és ropogós tócsnikat sütünk belőle.
A harcsaszeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.
A harcsát a tócsnival, a zöldségekkel és az uborkás-joghurtos dresszinggel kínáljuk.