Egy egyszerű csoki-vaníliakrémes szeletet készítettem. A sorok közt megbújó babapiskóta miatt célszerű 1 éjszakát a hűtőben pihentetni, hogy kellőképpen megpuhuljon. Nagyon finom sütemény.
Csokis-vaníliakrémes szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
2 tojás
12,5 dkg liszt
15 dkg cukor
5 ek. víz
1 ek. kakaó
1/2 csomag sütőpor
A csokis krémhez:
3 dl tej
1 csomag csokis pudingpor
3-4 ek. cukor
2,5 dl tejszín
1/2 csomag habfixáló
A babapiskótás réteghez:
2 csomag babapiskóta (400g)
tej
rum vagy rumaroma
A vaníliás krémhez:
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
3-4 ek. cukor
2,5 dl tejszín
1/2 csomag habfixáló
A tetejére:
3 dl tejszín
1/2 csomag habfixáló
1 ek. porcukor
reszelt csokoládé
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A 3 dl tejben a cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük a vaníliás pudingot. Ugyanígy járunk el a csokoládés pudinggal is. Mindkettőre folpackot teszünk, hogy ne bőrösödjön be, és félretesszük hűlni.
A 2×2,5dl tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd elfelezzük. Az egyik felét a kihűlt csokis pudingba a másik felét a vaníliásba keverjük.
A kakaós piskótáról levesszük a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a tepsibe és rásimítjuk a vaníliás krémet. A babapiskótákat egy pillanatra megmártjuk a rumos tejben, majd kirakjuk vele a vaníliás krém tetejét.
A csokis krémet a babapiskótákra simítjuk, majd betesszük a hűtőbe 1 órára dermedni.
A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval habbá verjük, majd a sütemény tetejére simítjuk. Tetszés szerint hullámokat is rajzolhatunk bele, majd megszórjuk reszelt csokoládéval.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap, kockákra vágva kínáljuk.