Kisfiamnak készült cukkini-répa főzelék, ami az egész családnak nagyon ízlett, így azóta már többször készült. Azoknak is bátran ajánlom kipróbálásra akik a tökfőzeléket nem szeretik.
Cukkini-répa főzelék
Hozzávalók 3 főre:
2 kisebb cukkini
2 db sárgarépa
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl sűrű tejföl
1 ek. liszt
1 ek. olaj
só, bors, citromlé
1/2 dl víz
Elkészítés:
A cukkinit és a répát megmossuk, megpucoljuk, legyaluljuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a felforrósított olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a gyalult zöldségeket. Sózzuk, majd kevés vizet hozzáadva (kb 1/2 dl) fedő alatt puhára pároljuk.
(Mindenki az ízlésének megfelelően párolja meg, lehet roppanósra hagyni, vagy teljesen puhára párolni.)
A tejfölt kikeverjük a liszttel, majd behabarjuk vele a főzeléket. Forralunk egyet rajta, ha szükségesnek érezzük sóval, borssal, pár csepp citromlével ízesítjük.
Tetszés szerinti feltéttel kínáljuk. Például: pörkölt, sült virsli, tükörtojás, fasírt…
Megjegyzés:
Aki szereti apróra vágott kaporral vagy petrezselyemmel is ízesítheti.