Mennyei panna cotta készült nálunk desszertnek. A fehér csokoládé édessége nagyon jól kiegyensúlyozza a kicsit kesernyés étcsokoládét.
Csokoládé és fehér csokoládé lime panna cotta
Hozzávalók 4 főre:
Az étcsokoládés réteghez:
2 dl tej
2 dl habtejszín
1/2 vanília rúd
4 g zselatinpor
1 evőkanál cukor vagy édesítő
5 dkg étcsokoládé
A fehércsokis-limeos réteghez:
2 dl tej
2 dl habtejszín
1/2 vanília rúd
1 cs. vaníliás cukor
4 g zselatin
5 dkg fehér csokoládé
1/2 lime reszelt héja
A díszítéshez:
tejszínhab
csokoládé reszelék
Elkészítés:
Félbevágjuk a vanília rudat, az egyik felének kikaparjuk a magjait majd a tejszínnel és a tejjel együtt lábosba tesszük, és közepes lángon felforraljuk. Kivesszük belőle a vanília rudat. Hozzáadjuk az apróra vágott étcsokoládét és addig keverjük míg felolvad.
A csokoládés főzet alatt elzárjuk a gázt,és hozzákeverjük a cukorral elkevert zselatint.
Addig keverjük, amíg a zselatin és a cukor feloldódik benne.
Poharakba szedjük, hűtőbe téve kb 3 óra alatt megdermed.
Elkészítjük a fehér csokis réteget.
Félbevágjuk a vanília rudat, az egyik felének kikaparjuk a magjait majd a tejszínnel és a tejjel együtt lábosba tesszük, és közepes lángon felforraljuk. Kivesszük belőle a vanília rudat. Hozzáadjuk az apróra vágott fehér csokoládét, addig keverjük míg felolvad, majd belereszeljük 1/2 lime héját.
A fehér csokoládés főzet alatt elzárjuk a gázt,és hozzákeverjük a vaníliás cukorral elkevert zselatint.
Addig keverjük, amíg a zselatin és a cukor feloldódik benne.
Poharakban lévő étcsokoládés rétegre szedjük, hűtőbe tesszük amíg megdermed. Ízlés szerint tejszínhabbal vagy csokoládé reszelékkel megszórva kínáljuk.
Megjegyzés: