Egyszerű cukkini tócsni (vagy lepcsánka…stb) készült a napokban vacsorára. Mi fokhagymás tejföllel szeretjük, de akár magában is fogyasztható.
Cukkini tócsni
Hozzávalók 2-3 főre:
2 közepes cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 tojás (elhagyható)
liszt (amennyit felvesz – nálam 3 ek.)
só,bors
A sütéshez:
olaj vagy kókuszzsír
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és nagy-lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk-borsozzuk, hozzákeverjük a tojást (de a tojást akár ki is hagyhatjuk) majd
hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a lisztet.
Serpenyőbe kevés olajat teszünk, felforrósítjuk, majd egy-egy púpos evőkanál masszát teszünk a serpenyőbe, és a kanállal laposra nyomjuk. Mindkét oldalát pirosra sütjük.
Magában vagy fokhagymás tejföllel tálaljuk.