A cukkini és a burgonya párosából is remek étel készíthető, Gyors reggeli, uzsonna vagy akár vacsora lehet belőle. A cukkinis-burgonyás tócsni fokhagymás vagy zöld-fűszeres tejföllel kínálva az igazi.
Cukkinis-burgonyás tócsni
Hozzávalók 2-3 főre:
1 db közepes cukkini
3 db közepes burgonya
2 gerezd fokhagyma
só
bors
liszt (amennyit felvesz, nálam ez 2 evőkanál volt)
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és nagy-lyukú reszelőn lereszeljük.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük,(én a burgonyát sajtreszelőn szoktam reszelni) majd összekeverjük a cukkinivel, sózzuk-borsozzuk.
Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, és 1-2 evőkanál lisztet.
Serpenyőbe kevés olajat teszünk, felforrósítjuk, majd 1 ek. masszát teszünk a serpenyőbe, a kanállal laposra nyomjuk, mindkét oldalát pirosra sütjük.
Fogyaszthatjuk csak így magában, vagy akár fokhagymás tejföllel is.