Rengeteg cukkini termett az idén, így kreatívnak kell lenni a felhasználását illetően, hiszen rántva már nagyon unalmas. Fel kellett használni a kibontott fetasajtot is, így az a töltelékbe került, amitől nagyon ízletes lett. Ropogós burgonyachips-el kínáltam.
Cukkinitekercs paradicsomos raguval
Hozzávalók 4 főre:
2-3 db cukkini
só
5 ek. olaj
40 dkg darált hús
frissen őrölt bors
15 dkg feta sajt
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40-45 dkg konzerv paradicsom
2 db paradicsom
1 ek. cukor
petrezselyem
oregano (ízlés szerint)
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk, hosszában vékonyan felszeleteljük, és besózzuk. 10 percig állni hagyjuk, majd konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a folyadékot. Egy serpenyőben, két evőkanál felforrósított olajon megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőre szedjük és hagyjuk kihűlni.
További 2 evőkanál olajat felhevítünk, és a darált húst fehéredésig sütjük rajta. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk és megborsozzuk, majd levesszük a tűzről. Ha kihűlt, hozzámorzsoljuk a feta sajtot. Ízlés szerint apróra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük.
A hagymát felaprítjuk, és a maradék olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsom konzervet, sóval és cukorral ízesítjük. Lehúzzuk a tűzről.
Elosztjuk a fetasajtos húst a cukkiniszeleteken, majd feltekerjük őket. Tepsibe fektetjük a tekercseket, alájuk öntjük a paradicsomos szószt, mellépakoljuk a kockákra vágott paradicsomot, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Burgonya chips-el vagy bulgurral kínáljuk.