5 perces epres-áfonyás joghurtos krémfagyi készült nálunk a napokban desszertnek. Valami gyors és gyümölcsös desszertre vágytunk, amihez nem kell bekapcsolnia sütőt sem. Jó ha van a fagyasztóban valami gyümölcs amit felhasználhatunk egy ilyen finom krémfagyihoz.
Epres-áfonyás joghurtos krémfagyi
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 bögre fagyasztott áfonya
2 bögre fagyasztott eper
1 bögre görög joghurt
1-2 ek. édesítő, méz vagy cukor (ízlés szerint)
Elkészítés:
A hozzávalókat turmixgépbe vagy késes aprítóba tesszük és alaposan összedolgozzuk. Ha a gyümölcs túl fagyos lenne várjunk pár percet, hogy picit megpuhuljon.
A finom, gyümölcsös krémfagyit poharakba szedve azonnal fogyaszthatjuk, de akár kiporciózva le is fagyaszthatjuk.
Megjegyzés:
Ízlés szerint más gyümölccsel is elkészíthető. Sokkal krémesebb állagot érhetünk el, ha 1 dl habtejszínt is beledolgozunk.