A jégkrémekben az a legjobb (természetesen azon kívül, hogy finomak), hogy pár pillanat alatt elkészíthetők. A gyümölcsöket szezon illetve az ízlésünk szerint variálhatjuk.
Készíthetjük mézzel, édesítővel, a gyümölcsöt darabosan hagyva, csíkosra rétegezve… stb.
Epres-joghurtos jégkrém
Hozzávalók:
30 dkg eper
3-5 ek. cukor. (ízlés szerint)
2,5 dl görög joghurt
1 dl tejszín
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
Az epret megtisztítjuk és feldaraboljuk. Hozzáadjuk a cukrot és egy botmixer vagy turmixgép segítségével pürésítjük.
6 teáskanálnyi mennyiséget félreteszünk belőle a rétegezéshez, vagy azonnal betöltjük az előkészített jégkrémformákba.
A maradék pürét összekeverjük 2 dl görög joghurttal, majd beleforgatjuk a félkemény habbá vert tejszínt.
A maradék fél dl görög joghurtba belekeverjük a vaníliás cukrot.
Előveszünk 6 db jégkrémformát. Mindegyikbe teszünk egy teáskanál eperpürét, majd elosztjuk bennük az epres joghurtos fagylalt alapot végül lezárjuk a vaníliás joghurttal.
Beletesszük a pálcikákat és betesszük a fagyasztóba minimum 3 órára.
(ha kimarad egy kis jégkrém tegyük műanyag tálkákba és a fagyasztóba)
Fogyasztás előtt a formákat pár pillanatra meleg víz alá tartjuk így könnyen kicsusszan belőlük a jégkrém anélkül, hogy eltörne.