Ebben az ételben három receptet házasítottam össze. A naan kenyér, a pulled pork (azaz tépett hús) és az amerikai káposztasaláta találkozik egy ételben.
Nagyon finom lett, megéri kipróbálni akár így együtt de akár külön-külön is.
Pulled pork naan szendvics, amerikai káposztasalátával
Hozzávalók 8 főre:
A pulled pork-hoz (tépett hús):
2 kg sertéscomb vagy lapocka
2 tk. pirospaprika
1 tk. őrölt bors
1 tk. őrölt fűszerkömény
1 tk. római kömény
2 tk. fokhagymapor
1 tk. oregano
1 tk. majoranna
1 tk.koriander
2 ek. só
1 tk. paradicsomszósz (vagy sűrített paradicsom)
6 ek. olaj
3-4 ek víz
1 kisebb fej vöröshagyma
1 dl ketchup
2 ek. barna cukor
2 ek. borecet (vagy almaecet)
2 ek. szójaszósz
A naan kenyérhez:
50 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 tk. só
1,5 dkg friss élesztő
3 dl langyos víz
4 ek. joghurt
8 ek. olvasztott vaj
kb. 4 ek. olaj (a kenyerek sütéséhez)
A káposztasalátához:
1 kisebb fej káposzta (kb. 70 dkg)
2 db közepes sárgarépa (kb. 20 dkg)
1 fej vöröshagyma
1,5 tk. só
10 ek. majonéz
5 ek. tejföl
1-1,5 ek. méz
1 ek. fehérborecet
1 kk. őrölt bors
Elkészítés:
A cukrot, és a száraz fűszereket elvegyítjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, az olaj felét, a vizet és alaposan összekeverjük. A fűszeres mázat a húsba masszírozzuk.
A maradék olajat egy lábosban felhevítjük és minden oldalán megpirítjuk a húst. Mellédobjuk az apróra vágott vöröshagymát, felöntjük ketchuppal, vízzel, fehérborecettel, és a szójaszósszal. Ha a szósz felforr, lefedjük a lábost alufóliával és betesszük a 130 fokra előmelegített sütőbe 3,5 órára.
Sütés közben többször ránézünk és beecseteljük a tetejét a mellette rotyogó szósszal. Kitakarás után kb. 30 percig sütjük még változatlan hőfokon.
Majd kivesszük a sütőből és újabb 30 perc pihentetés után két villával szálasra bontjuk és összeforgatjuk a szaftjával.
Elkészítjük a naan kenyeret és a káposzta salátát. (erre bőven van idő amíg a hús sül).
Egy tálba rakjuk a liszt felét. A közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos vizet és kicsit összekeverjük, majd letakarva 30 percig pihentetjük.
Pihentetés után hozzákeverjük a többi hozzávalót, és egy kicsit megdagasztjuk de csak annyira hogy összeálljon a tésztánk.Újból letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
Lisztes munkafelületen jól átgyúrjuk a tésztát, ha szükséges adunk hozzá még egy kicsi lisztet, mert az a lényeg hogy ne ragadjon a tésztánk.
8 részre osztjuk és kis gömböcöket formázunk belőlük. Letakarva pihentetjük 5 percig.
3-4 mm vékonyra a palacsinta sütőnk méretére nyújtjuk a cipókat.
A palacsinta sütő serpenyőt felhevítjük, kevés olajjal bekenjük és az első kinyújtott lapot belerakjuk.
Nagyon gyorsan sül. Célszerű rögtön egy ecset segítségével megkenni a kenyerünk tetejét is olajjal. Ahogy szépen felhólyagosodik megfordítjuk és fél perc alatt készre sütjük.
Közepes lángon kb 2-3 perc alatt megsülnek.
A káposztasalátához a káposztát, és a répát vékony csíkokra vágjuk vagy legyaluljuk. A hagymát vékonyan felszeleteljük. Megsózzuk, átforgatjuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük az öntetet.
A majonézt, a tejföllel, a mézzel, a fehérborecettel és a borssal elkeverjük. Megkóstoljuk, és ha szükségesnek érezzük utána ízesítünk.
A káposztára öntjük, összeforgatjuk és a hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
Ha minden elkészült következik a szendvics összeállítása.
Egy előmelegített (vagy frissen sütött) naan kenyeret leterítünk.
Az egyik felére teszünk egy adagot a káposztasalátából, megkoronázzuk egy adag tépett hússal, ízlés szerint megszórhatjuk friss zöldfűszerekkel, újhagymával is majd félbehatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzés:
Ízlés szerint kínálhatunk hozzá tejfölös dippet, de így magában is tökéletes.