Igazi, könnyű nyári desszertet készítettem. Az epres-túrós pohárkrém jól lehűtve, igazi finomság. Kiadósabb ebéd után, tökéletes desszert.
Epres-túrós pohárkrém
Hozzávalók 4 főre:
450 g túró
5 ek. tejföl (vagy joghurt)
1/2 citrom reszelt héja
2-3 ek. cukor (ízlés szerint)
1 cs. vaníliás cukor
1 dl tejszín
A rétegezéshez:
30 dkg eper
A díszítéshez:
1 dl tejszín
eper
csokiforgács vagy olvasztott csokoládé
Elkészítés:
A túrókrém hozzávalóit a tejszín kivételével egy tálba tesszük és botmixerrel krémesre dolgozzuk.
A tejszínt habbá verjük és a túrós krémhez forgatjuk.
Az epreket tetszés szerint feldaraboljuk.
A túrókrémet az eprekkel poharakba rétegezzük, majd a hűtőbe tesszük pár órára vagy egy egész éjszakára.
Fogyasztás előtt tejszínhabbal, eperszemekkel és csoki forgáccsal vagy olvasztott csokoládéval díszítjük.