Egy egyszerű joghurtos kevert pitét hoztam az éppen aktuális gyümölcsökkel. Csak össze kell keverni, formába önteni, megszórni a gyümölcsökkel és megsütni. Ribizlivel, áfonyával, málnával, szederrel, sárga és őszibarack szeletekkel is elkészíthető.
Joghurtos mini piték meggyel, cseresznyével és eperrel
Hozzávalók 12 db mini pitéhez:
/A bögre 3 dl-es/
1+1/2 bögre liszt
1 kk. sütőpor
1/2 kk. szódabikarbóna
12 dkg vaj (vagy margarin)
3/4 bögre barna cukor
2 tojás
1 cs. vaníliás cukor
1/2 bögre görög joghurt
1 citrom reszelt héja
A tetejére: (ízlés szerint)
eper
cseresznye
meggy
A tálaláshoz:
fahéjas porcukor
Elkészítés:
A kicsi piteformákat kivajazzuk, kilisztezzük és félretesszük.
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a sütőporral.
Egy tálban a puha vajat (vagy margarint) a cukorral és a tojásokkal fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a joghurtot. Pár perc alatt krémesre keverjük.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és alaposan kikeverjük. A tésztamasszát elosztjuk az előkészített kis piteformákban. Mindegyiket kicsit több mint a feléig megtöltjük.
A tetejét tetszés szerint kirakjuk a gyümölcsökkel, majd betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe ahol kb. 15-20 perc alatt arany barnára megsütjük.
A pitéket fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.