Szinte minden évben teszek el egy kis eperlekvárt, amik a polcon várják a sorsukat.
Palacsintába többnyire baracklekvárt szoktak tölteni. De nálam most a tésztába vaníliás cukor a töltelékbe eperlekvár került. Nagyon finom lett és gyorsan elfogyott.
Epres vaníliás palacsinta
Hozzávalók 6 főre:
A tésztához:
3 dl tej
kb. 3,5-4 dl szénsavas ásványvíz
3 nagy méretű tojás
2 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
3 evőkanál olaj
3 ek. cukor
40 dkg finomliszt
A sütéshez:
kevés olaj
A töltelékhez:
eper lekvár (lehetőleg házi )
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük, majd 20 percig pihenni hagyjuk. Ha a pihentetés után túl sűrűnek tűnik, kevés szénsavas vízzel hígítunk rajta. A jó palacsintatészta állaga kb. olyan mint a tejszín.
Olajjal vékonyan kikent felhevített palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk a masszából.
A megsült palacsintákat házi eperlekvárral vagy dzsemmel megtöltjük és tetszés szerint feltekerjük.
Gyümölccsel díszítve kínáljuk.
Megjegyzés:
Szerző: Marcsi
http://marcsireceptjei.hu Marcsi vagyok, az oldal bloggere. A receptjeimmel eddig főleg a receptkirály.hu weboldalon találkozhattatok, amely oldalnak az egyik alapítója és adminja vagyok. Most úgy döntöttem, hogy összeszedem receptjeimet egy blogba is.
Immáron kettő kisgyermek anyukája vagyok, így most már nekem is fontos, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételeket készítsek, bár nagyon szeretek a konyhában lenni, és új recepteket kipróbálni.
Remélem találsz az oldalamon kedvedre valót.
Jó böngészést és sütés-főzést kívánok!