A megszokott rántott hús helyett készítettem ezt az ételt. Mandulás rozmaringos bunda került a csirkemell filére, melyet aranyszínűre sütöttem, és amerikai káposztasalátával kínáltam. De egy finom püré is jól illene mellé. Akár sima, akár édes burgonyából.
Próbáljátok ki ti is ha tehetitek.
Mandulás rozmaringos bundában sült csirkemell filé
Hozzávalók 4 főre:
8 szelet csirkemell filé
só
12 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg darált mandula
kb. 3 dkg durvára vágott mandula
4-6 levél friss rozmaring
A sütéshez:
olaj
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket sózzuk, és félretesszük.
Előkészülünk a panírozáshoz. Egy tányérba öntjük a lisztet. Egy másikba a tojásokat amit pici sóval felverünk. A harmadikba kerül a darált és a durvára vágott mandula és az apróra vágott friss rozmaring.
Egy serpenyőben olajat melegítünk.
A hús szeleteket lisztbe, majd tojásba, végül a mandulás keverékbe forgatjuk. Mindkét oldalán arany színűre sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja róla.
Salátával kínáljuk.