Kakaós palacsinta habkönnyű tejszínes mascarpone krémmel töltve, erdei gyümölcsökkel megbolondítva. A savanykás erdei gyümölcsös öntet nagyon jól kiegészíti az édes tejszínes krémet. Próbáljátok ki ti is ha tehetitek.
Kakaós palacsinta mascarpone krémmel és erdei gyümölcsökkel
Hozzávalók 6 főre:
A palacsintatésztához:
25 dkg liszt
3,5 dl tej
2 db tojás
2 ek. kristálycukor
1,5 dl szódavíz
2 dkg keserű kakaópor
3 ek. olaj
A sütéshez:
olaj
A krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
3 ek. porcukor
Az erdei gyümölcs öntethez:
15 dkg vegyes erdei gyümölcs
1 ek. cukor
3 ek. víz
A tálaláshoz:
erdei gyümölcsök
csokoládé
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, habverővel simára dolgozzuk. Majd félretesszük és 30 percig pihentetjük ezalatt kicsit sűrűsödni fog. Kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat a szokásos módon. (szép vékony palacsintákat sütünk)
Elkészítjük a krémet. A mascarponet kikeverjük a porcukorral majd hozzáadjuk az enyhén felvert tejszínhabot és együtt krémesre keverjük.
A gyümölcs szószhoz a gyümölcsöket a cukorral és kevés vízzel egy kisebb lábosban pár perc alatt összefőzzük, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.
A mascarpone krémet habzsákba töltjük. A palacsintákat tetszés szerint hajtogatva megtöltjük a krémmel, és meglocsoljuk az erdei gyümölcs szósszal. Porcukorral megszórva, gyümölcsökkel, olvasztott csokoládéval (vagy csokoládéforgáccsal) és gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.