Percek alatt elkészül, és főzést sem igényel. Gyors eperkrémleves tejszínnel, vaníliával és citromhéjjal megbolondítva, igazi üdítő finomság.
A tejszínhab nagyon jól illik hozzá, és természetesen édes eperrel a tetején kínáljuk.
Eperkrémleves
Hozzávalók 4 főre:
40-50 dkg eper
2 dl tejszín
4 dl tej
2 csapott ek. főzés nélküli vaníliás pudingpor (pl: Gála, Aranka)
1 cs. vaníliás cukor
2 ek. cukor
1/2 citrom reszelt héja
Levesbetétnek:
10 dkg eper
tejszínhab
Elkészítés:
Az epret megmossuk, és darabokra vágjuk.
Összeturmixoljuk a tejszínnel. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Bele szórjuk a pudingport. (Ha egy egész zacskót hozzáteszünk nagyon sűrű lesz.) Adjuk hozzá a tejet, és habverővel keverjük alaposan össze. (A tej mennyiségével variálhatunk a leves állagán.) Tegyük a hűtőszekrénybe legalább egy órára, miközben a leves lehűl, kicsit sűrűsödni fog.
Hidegen tálaljuk, eper szeletekkel vagy egy kis tejszínhabbal a tetején.