A palacsintát szinte mindenki szereti. De a megszokott töltelékek mellett, néha érdemes valami újdonságot is kipróbálni. Én is így tettem most, és egy finom erdei gyümölcsös krémet készítettem bele tölteléknek. Nagyon finom lett. Próbáljátok ki ti is.
Erdei gyümölcsös palacsinta
Hozzávalók 6 főre:
A palacsintatésztához:
25 dkg liszt
3,5 dl tej
1,5 dl szódavíz
2 db tojás
2 ek. kristálycukor
1 dkg keserű kakaópor
3 ek. olaj
A sütéshez:
olaj
A krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
3 ek. porcukor
10-15 dkg vegyes erdei gyümölcs
1 ek. cukor
A tálaláshoz:
tejszínhab
csokoládé
erdei gyümölcsök
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a kakaó kivételével egy tálba tesszük, habverővel simára dolgozzuk. Majd félretesszük és 30 percig pihentetjük ezalatt kicsit sűrűsödni fog. A palacsinta tésztát sütés előtt elfelezzük.
A kakaóport pici meleg tejben feloldjuk, majd a palacsinta tészta felébe belekeverjük. Így sima és kakaós palacsintát is készítünk.
Kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat a szokásos módon.
Elkészítjük a krémet. A gyümölcsöket a cukorral összeforraljuk, majd hűlni hagyjuk. A mascarponet kikeverjük a porcukorral majd hozzáadjuk az enyhén felvert tejszínhabot és a lehűlt erdei gyümölcsös szószt.
A gyümölcsös krémet a palacsintába töltjük és tetszés szerint összehajtjuk. Tejszínhabbal, csokoládéval és erdei gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.