Mostanában sokszor készül nálunk panna cotta. Többnyire könnyed és gyümölcsös, de most egy kicsit masszívabb étcsokoládés panna cotta volt a desszertünk az ebéd után. Nem túl édes, csokoládé imádóknak egyszerűen kötelező kipróbálni.
Étcsokoládés panna cotta
Hozzávalók 2 főre:
2 dl tej
2 dl habtejszín
1 tk. zselatinpor
1 evőkanál cukor
5 dkg étcsokoládé
1 tk. holland kakaópor (elhagyható)
A díszítéshez:
tejszínhab
csokoládé forgács
Elkészítés:
A tejszínt és a tejet együtt lábosba tesszük, és közepes lángon felforraljuk. Hozzáadjuk a kakaóport és az apróra vágott étcsokoládét, majd addig keverjük míg felolvad.
A csokoládés főzet alatt elzárjuk a gázt,és hozzákeverjük a cukorral elkevert zselatint.
Addig keverjük, amíg a zselatin és a cukor feloldódik benne.
Poharakba szedjük, hűtőbe téve kb 3 óra alatt megdermed.
Tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal díszítve kínáljuk.