A gesztenyemassza már magában krumplinyomón áttörve tejszínhabbal a tetején is mennyei. Cupcake formában elkészítve pedig igazi kis elegáns mini “tortákat” készíthetünk.
Gesztenyés-krémes cupcake
Hozzávalók (12 darabhoz):
A tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tojás
1/2 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
12 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
2 dl natúr joghurt
1 dl tej
5 dkg olvasztott csokoládé
2 ek. kakaópor
A gesztenyés krémhez:
20 dkg gesztenyemassza
2 dl tej
1/2 cs. vaníliás pudingpor
10 dkg margarin
8 dkg porcukor
A tetejére:
2 dl tejszín
1 cs. habfixáló
kakaópor
gesztenyemassza
csokoládé levelek
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a csokoládé kivételével egy tálba tesszük és kikeverjük. Belecsurgatjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládét és alaposan elkeverjük.
A csokoládés tésztamasszát muffinpapírral bélelt formákba adagoljuk, minden mélyedést 2/3 részig megtöltve.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd félretesszük hűlni.
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni.(Fedjük le egy folpackkal, hogy ne bőrösödjön be a teteje.)
A puha margarint kihabosítjuk a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a kihűlt pudingot. A gesztenyés krémet a kihűlt muffinok tetejére halmozzuk, majd a hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.
A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd csillagcsöves habzsákba töltjük és a gesztenyés massza tetejére nyomjuk. A cupcake tetejét gesztenyemasszával kakaóporral és csokoládé levelekkel díszítjük.