Finom, kívül ropogós belül puha tökös tócsni készült ebédre. Kaporral és fokhagymával ízesítve, natúr de ízesített tejföllel is tálalható.
Tökös tócsni
Hozzávalók 3 főre:
40 dkg gyalult tök (főzőtök)
10 dkg liszt
1 nagy tojás (vagy 2 kicsi)
1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
1 ek. apróra vágott kapor (elhagyható)
só
bors
A sütéshez:
olaj (vagy kókuszzsír)
A tálaláshoz:
tejföl
Elkészítés:
A hozzávalókat (a tejföl és az olaj kivételével) egy tálba tesszük és alaposan elkeverjük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és tenyérnyi lepényeket sütünk a tökös masszából. Mindkét oldalán addig süssük őket, míg szép arany színt nem kapnak.
A tökös tócsni kívül ropogós belül pedig finom puha. Tejföllel vagy fokhagymás tejföllel kínáljuk.