Ha nyár akkor gyümölcsleves. Szinte mindegy, hogy milyen gyümölcsből készül, mert a nagy melegben egy hideg levesnél nincs jobb. Most egy egyszerű nektarin krémleves készült nálam, ami nektarin szeletekkel és különféle bogyós gyümölcsökkel is tálalható.
Nektarin krémleves
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg nektarin
12 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 dl tejszín
3-4 dl víz (attól függően, hogy milyen sűrűre szeretnénk)
1/2 csomag főzős vaníliás pudingpor
fahéj
szegfűszeg ízlés szerint
A tálaláshoz:
nektarin szeletek
bogyós gyümölcsök (elhagyható)
Elkészítés:
A barackot meghámozzuk, kimagozzuk, és apró gerezdekre vágjuk.
Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a reszelt citromhéjat és ízlés szerint a fűszereket. (én egy-egy késhegynyit tettem bele)
Alacsony lángon addig melegítjük, míg a cukor feloldódik, de a gyümölcsöt ne főzzük szét teljesen.
Bot mixerrel pürésítjük, ekkor kóstoljuk meg, mert ilyenkor még ízlés szerint édesíthetünk rajta.
A pudingport kikeverjük a tejszínnel, majd óvatosan a leveshez csurgatjuk. (ha túl sűrű a leves adjunk hozzá még egy kis vizet)
Alacsony lángon pár perc alatt besűrítjük.
Hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, majd gyümölcsökkel a tetején kínáljuk.