A könnyű levendulás-citromos muffin tésztán, finom mascarpone krém csücsül. Fontos szabály a levendulás sütiknél, hogy csak kevés virággal ízesítsük, mert ha eltúlozzuk, szappanos íze lesz a desszertnek.
Levendulás-citromos muffin
Hozzávalók (12 darabhoz):
A tésztához:
20 dkg liszt
8 dkg cukor
1 tojás
1/2 cs. sütőpor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 kk. szárított levendula virág
6 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1 dl joghurt
1/2 dl tej
A krémhez:
12,5 dkg mascarpone
1 dl tejszín
1 ek. porcukor
1/2. cs. habtejszín
lila ételfesték
A díszítéshez:
citromhéj
levendula
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és kikeverjük. A tésztamasszát muffinpapírral bélelt formákba adagoljuk. Minden mélyedést 2/3 részig megtöltve.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd félretesszük hűlni.
A mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd beleforgatjuk a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt.
Egy tetszőleges csővel felszerelt habzsák oldalára egy ecset segítségével lila csíkokat festünk (hosszában) majd megtöltjük a krémmel.
A krémből a kihűlt muffinok tetejére halmokat nyomunk.
A cupcake tetejét citromhéjjal, levendulával díszítjük.