Egy nagyon krémes főzés nélküli gyümölcslevest készítettem a héten. Ez az őszibarack krémleves főzés nélkül készült, Gála vaníliás pudingporral sűrítve.
A vizet, mindenki saját ízlése szerint igazítsa, hogy mennyire szeretné sűrűre a végeredményt. 10 perc alatt összeállítható leves, így akár egy rohanós hétköznapon is elkészíthető
Őszibarack krémleves főzés nélkül
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg őszibarack
2 dl habtejszín
kb. 2 dl víz
2 evőkanál kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
fél zacskó főzés nélküli vaníliás pudingpor
1 késhegynyi fahéj (elhagyható)
reszelt citromhéj
A tálaláshoz:
tejszínhab (elhagyható)
Elkészítés:
A barackot megmossuk, meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk.
A barackot összeturmixoljuk a tejszínnel. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, majd fahéjjal és a reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Bele szórjuk a pudingport. (Ha egy egész zacskót hozzáteszünk nagyon sűrű lesz.) Adjuk hozzá a vizet, és kézi habverővel keverjük alaposan össze. (A víz mennyiségével variálhatunk a leves állagán.) Tegyük a hűtőszekrénybe legalább egy órára, miközben a leves lehűl, kicsit sűrűsödni fog.
Hidegen tálaljuk, friss gyümölcsdarabokkal, vagy csak így magában egy kis tejszínhabbal a tetején.
Megjegyzés: