Nyáron a strandok és a büfék legkedvesebb darabja a gofri, de egész évben elkészíthetjük magunknak otthon. Gyors és egyszerű receptet hoztam ami a szélein ropogós, belül pedig finom puha. Fogyaszthatjuk nutellával, pudinggal, tejszínhabbal, lekvárral megkenve vagy gyümölcsökkel megpakolva.
Gofri
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg liszt
3 tojás
12 dkg margarin
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1/2 liter tej
reszelt citromhéj
csipet só
A tálaláshoz:
nutella
tejszínhab
gyümölcsök
Elkészítés:
A liszthez keverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a puha margarint, a sót, a vaníliás cukrot, a cukrot, a fél liter tejet és a citrom reszelt héját. Keverőgéppel alaposan, csomómentesre összedolgozzuk.
A tojások fehérjét egy másik tálban kemény habbá felverjük majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetjük, felforrósított gofrisütőben az első adag előtt kicsit kivajazva.
Tetszés szerinti “feltéttel” kínáljuk, de csak simán porcukorral is nagyon finom.