Nem lett valami fotogén ez a sajtgolyó. Viszont nem szerettem volna lisztet vagy más kötőanyagot keverni a masszába csak azért, hogy tökéletes golyók legyenek. (Én azt szeretem, hogy ha nyúlik a sajt amikor beleharapok.) Tehát ez a finom és nem túl szép kategóriába tartozó étel. 😀
Zöldfűszeres sajtgolyó
Hozzávalók 2 főre:
30 dkg reszelt sajt (vegyesen)
3 db tojás
1 csipet só
zöld fűszerek ízlés szerint (petezselyem, snidling…)
A hempergetéshez:
zsemlemorzsa
A sütéshez:
olaj
Elkészítés:
A reszelt sajtot a tojásokkal, a sóval és az apróra vágott zöldfűszerekkel alaposan összekeverjük. Vizes kézzel kisebb golyókat formázunk a sajtos masszából, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában.
Bő, forró olajban pirosra sütjük.
Ízlés szerinti körettel és mártogatóssal kínáljuk.
Jó,hogy ide is hoztad,nagyon jók,ki fogom próbálni! Köszönöm
Kedves Erzsébet!
Nagyon finom, megéri kipróbálni:)