Gyors csokis kifliket készítettem. Eszembe jutott a látványpékségben kapható pici csokis finomság, sokat kutakodtam recept után a neten és Limaránál találtam is egyet. Hát ez is legalább olyan jó, ha nem jobb 😉
Gyors csokis kiflik
Hozzávalók 4 főre:
A tésztához:
60 dkg finomliszt
3 dl langyos tej
3 dkg élesztő
7 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1 csipet só
7 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 nagy tojás
A töltelékhez:
10 dkg étcsokoládé
1-2 ek. kakaópor
7 dkg cukor
2-3 ek. baracklekvár
A lekenéshez:
1 db tojás
Elkészítés:
A tészta összes hozzávalóját a kenyérgép üstjébe tesszük és bedagasztjuk a tésztát. Majd letakarva, langyos helyen 15 percet kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.
Aprítógépbe tesszük a lekvár kivételével a hozzávalókat és finomra őröljük. Végül annyi lekvárt adunk hozzá, hogy jól kenhető masszát kapjunk. (Ha nincs késes aprítónk, reszeljük le a csokoládét és kristálycukor helyett porcukorral, készítsük el a tölteléket.)
A megkelt tésztát négy egyforma részre vágjuk. Egy cipót, lisztezett felületen kör alakúra kinyújtjuk majd rásimítjuk a töltelék felét. Kinyújtunk egy második tésztacipót és befedjük vele a tölteléket.
Pizza vágóval vagy egy éles késsel 16 cikkre felvágjuk, majd feltekerjük a kifliket.
A másik 2 tésztacipóval is így járunk el.
A csokis kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben megnőnek. A tetejüket lekenjük egy felvert tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt szép aranyszínűre sütjük őket. Tálaláskor porcukorral is meginthetjük. Langyosan a legfinomabb.