A tárkonyos csirkeraguleves nálunk sok zöldséggel készült most, ami nagyon jó ízt adott az ételnek. Hétköznapi és hétvégi ebédnek is tökéletes választás.
Tárkonyos csirkeraguleves
Hozzávalók 6 főre:
60-80 dkg csirkemell filé
1,5 dl főzőtejszín
3-4 ek. tejföl
1/2 citrom leve
1/2 tk. tárkony
1 tk. ételízesítő (Vega-mix)
1 fej vöröshagyma
2-3 db sárgarépa
2 db burgonya
1 db fehérrépa
1 kisebb darabka zeller
1 kisebb karalábé
3 db csiperkegomba
10-15 dkg zöldborsó
víz
olaj
só
bors
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a csíkokra vagy kockákra vágott csirkemell filét és fehéredésig pirítjuk.
A zöldségeket megpucoljuk, és tetszés szerint felszeleteljük. A felszeletelt répákat, karalábét, zellert, és a felkockázott burgonyát a húshoz adjuk, majd felöntjük vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük,(só, bors, tárkony, ételízesítő) és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Hozzáadjuk a borsót és a felszeletelt gombát, aminek kb. 5 perc főzés elég.
A tejfölt és a tejszínt elkeverjük, majd hő kiegyenlítéssel a leveshez csurgatjuk. Ízlés szerint citromlével savanyítunk rajta, megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítünk, és pótoljuk az elpárolgott vizet. Egyet forralunk rajta és tálalhatunk is.