A panna cotta egy könnyű édes desszert. Tejből és tejszínből készül és tojás helyett zselatinnal főzik össze és kihűtve kínálják. Én most egy kókuszos panna cottat készítettem erdei gyümölcs zselével. Nagyon finom lett.
Kókuszos panna cotta, erdei gyümölcs zselével
Hozzávalók:
(4-5 pohárhoz)
A kókuszos réteghez:
400 ml kókusztej
200 ml tejszín
2 tk. zselatin
2 lapos ek. eritrit (vagy cukor)
1 cs. vaníliás cukor
Az erdei gyümölcsös zseléhez:
50 dkg + 2-3 marék erdei gyümölcs (mirelit is jó)
2 tk. zselatin
3 ek. eritrit (vagy cukor)
1 cs. vaníliás cukor
2-3 ek. víz
Elkészítés:
A kókusztejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot (vagy eritritet) a vaníliás cukrot és felmelegítjük. Majd hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Felforralni nem szabad!
Ha langyosra hűlt, elosztjuk 4-5 pohár aljában, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
A gyümölcsöket tegyük egy edénybe, majd adjuk hozzá 2-3 ek eritritet (vagy cukrot), a vaníliás cukrot, és kevergetve főzzük kb. 5 percig. Ezután vegyük le a tűzről, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.
Az átpasszírozott erdei gyümölcsös pépet tegyük vissza a tűzre, adjunk hozzá 2-3 ek. vizet, majd állandó keverés mellett szórjunk bele 2 tk zselatint. Melegítsük, amíg a zselatin elolvad, majd hűtsük langyosra.
Keverjünk bele 2-3 marék mirelit vagy friss gyümölcsöt, majd kanalazzuk a megdermedt kókuszos panna cotta tetejére.
A kókuszos panna cotta, erdei gyümölcs zselével a tetején dermedésig a hűtőben pihen (1-2 órát), majd hidegen kínáljuk.