Gyorsan elkészíthető, sütés nélküli, nyári, gyümölcsös finomságot készítettem. A túrókrém kicsik-nagyok kedvence, ez nálunk sincs másképpen. Gyümölcsökkel-babapiskótával rétegezve szuper desszert készült belőle.
Gyümölcsös, túrókrémes pohárdesszert
Hozzávalók:
A túrós krémhez:
35 dkg túró
2,5 dl görög joghurt
2 dl tejszín
80 ml víz
8 g zselatin (pl. Horváth Rozi)
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
10 dkg porcukor
A rétegezéshez/díszítéshez:
1 cs. babapiskóta
1-1,5 dl tej
15 dkg málna
15 dkg áfonya
Elkészítés:
A túrót a joghurttal alaposan összetörjük egy botmixer segítségével. Hozzáadjuk a porcukrot, a citrom levét és héját majd alaposan kikeverjük.
A vizet felforraljuk, majd levesszük a tűzről és feloldjuk benne a zselatint. (teljesen csomómentesre keverjük) Ha langyosra hűlt, óvatosan a túrós krémbe keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. ettől lesz habos/laza szerkezetű a krém.
Előveszünk egy tálat (vagy több kisebb poharat), majd belerétegezzük a krémet a tejben egy pillanatra megmártott babapiskótával és a gyümölcsökkel tetszés szerint váltakozva.
A tetejét bőven megpakoljuk a bogyós gyümölcsökkel, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a piskóta megpuhuljon és az ízek összeérjenek.