Mutatós és finom süteményt készítettem húsvétra. Szaftos és finom répasüti, könnyű tejszínes mascarponekrémmel a tetején. Próbáljátok ki ti is.
Húsvéti répasüti
Hozzávalók 8 főre:
4 db tojás
1,5 bögre liszt
1,5 bögre cukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer)
1 bögre olaj
2 cs. vaníliás cukor
2 cs. sütőpor
1,5 tk. fahéj
50 dkg reszelt sárgarépa
1 citrom reszelt héja
15 dkg darált dió vagy mandula
A díszítéshez:
2 ek. porcukor
25 dkg mascarpone
1 dl tejszín
színes cukor tojások
darált pisztácia
Elkészítés:
A bögre 2,5 dl-es.
A répát sajt vagy almareszelőn lereszeljük.
A lisztet, a sót, a fahéjat, és a sütőport egy tálban összekeverjük.
A tojásokat, az olajat, a cukrot, és a vaníliás cukrot egy másik tálba tesszük, és keverőgéppel jól kikeverjük. Majd a lisztes és a tojásos keveréket egybekeverjük.
Belekeverjük a diót és a sárgarépát, és a reszelt citromhéjat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, légkeveréses sütőben 175 fokon kb. 35-40 percig sütjük. (tűpróbáig)
Majd hűlni hagyjuk
A mascarpone-t elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tejszínt kemény habbá verjük és a mascarpones krémbe forgatjuk.
A krémet habzsákba töltjük, majd a felszeletelt répasüti tetejére ízlés szerint habrózsákat nyomunk belőle. Színes cukortojásokkal és darált vagy apóra vágott pisztáciával díszítjük.