Egyszerű és finom sütőben sült egytálétel. Nagyon szeretem az olyan ételeket ahol egyszerre készül el a hús és a köret. Amíg a sütő elvégzi a dolgát dobjunk össze egy salátát hozzá és már tálalhatjuk is.
Baconbe tekert fűszeres karaj burgonya ágyon
Hozzávalók 4-6 főre:
6 vastagabb szelet karaj
6 szelet bacon
2 tk. pirospaprika
1 kk. őrölt kömény
1/4 kk. őrölt bors
1 tk. só
2 gerezd fokhagyma vagy fokhagyma por
A körethez:
1 kg parázsburgonya
1 nagy fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
1 db kápia paprika
só
bors
1-2 ek. vaj (vagy olaj)
Elkészítés:
Az apró szemű burgonyát alaposan megmossuk majd félbevágjuk és elterítjük egy tepsi alján. A hagymákat megpucoljuk, felszeleteljük és elosztjuk a burgonyán. Ízlés szerint fűszerezzük és meglocsoljuk egy pici vajjal vagy olajjal és összeforgatjuk.
A hús szeletek szélét körben egy éles késsel bevagdossuk, hogy sütés közben ne ugorjanak össze a szeletek.
Sózzuk borsozzuk és bedörzsöljük a fűszerekkel. Minden szelet húst baconbe tekerünk, majd elhelyezzük őket a tepsiben lévő burgonyaágy tetején.
A húsok közti részt csíkokra vágott kápia paprikával töltjük ki.
A tepsit alufóliával lefedjük majd betoljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe 1 órára, Az idő letelte után a fóliát levéve, további 20-30 perc alatt készre sütjük.
Ízlés szerinti salátával kínáljuk.