Bármilyen bogyós gyümölcsből elkészíthető villámgyors leves. Egyféle gyümölcsből is pont ugyan ezzel a módszerrel készül. Az összes puha húsú gyümölcshöz használhatjuk ezt a receptet. Mirelit és friss gyümölcsből is elkészíthető. Próbáljátok ki ti is.
Tejszínes erdei gyümölcsleves
Hozzávalók 4 főre:
45 dkg bogyós gyümölcs vegyesen (mirelit is lehet)
(eper, málna, szeder, ribizli, áfonya…)
2,5 dl habtejszín
3-4 dl tej
2 ek. főzés nélküli vaníliás pudingpor (pl: Gála, Aranka)
2-4 ek. cukor ízlés szerint
A tálaláshoz:
15-20 dkg gyümölcs
tejszínhab
Elkészítés:
A gyümölcsöket a turmixgépbe tesszük, majd felengedjük annyi tejjel amennyi ellepi. Turmixoljuk, majd átszűrjük egy szitán, hogy a magok ne kerüljenek bele.
Hozzáadjuk a tejszínt a pudingport és ízlés szerinti mennyiségű cukorral édesítjük. Majd habverővel vagy botmixerrel krémesre keverjük.
Ha túl sűrűnek találjuk, tejjel lazíthatunk még rajta.
Beleszórjuk a levesbetétnek szánt gyümölcsöt és akár azonnal vagy pár óra pihentetés után kínáljuk.
Tálaláskor ízlés szerint tejszínhabot is tehetünk rá.