Hűs leves a melegebb napokra. Őszibarackból célszerű frisset használni, de a bogyós gyümölcsöket a fagyasztóból is elővehetjük hozzá.
Pillanatok alatt elkészül és nagyon finom.
Tejszínes őszibarackleves vegyes gyümölccsel
Hozzávalók 4 főre:
1 kg őszibarack összevágva
1/2 citrom leve
15 dkg cukor
4 dl habtejszín
1/2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor (gála)
2 dl tej
Levesbetétnek:
bogyós gyümölcsök
őszi és sárgabarack ízlés szerint
Elkészítés:
A meghámozott kimagozott barackot összeturmixoljuk a cukorral és pár csepp citromlével. (hogy ne barnuljon meg) használhatunk botmixert vagy turmixgépet is ehhez a művelethez.
Hozzáadjuk a tejet és a pudingport, amivel csomómentesre keverjük. Végül a tejszínnel lazítunk, krémesítünk rajta.
Ízlés szerint adhatunk még hozzá reszelt citromhéjat és vaníliát is.
Beletesszük az ízlés szerinti gyümölcsöket és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. (Nyugodtan használhatunk mirelit bogyós gyümölcsöket is)
Tálaláskor ízlés szerint tejszínhabot és gyümölcsöket tehetünk a tetejére.