Hideg estéken különösen jólesik egy kis kényeztetés. Néhány körtéből gyorsan csodás, és selymes gyümölcslevest készíthetünk.
Próbáljátok ki ti is.
Vaníliás körte krémleves
Hozzávalók 6 főre:
6 nagyobb körte
0,5 citrom leve
1 cs. vaníliás cukor
2-3 ek. cukor
1 csipet só
1 csapott tk. őrölt fahéj
1 púpos ek. vaníliás pudingpor
2 dl sűrű habtejszín
A tálaláshoz:
áfonya szemek
vagy körte szeletek
tejszínhab
Elkészítés:
A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk. A gyümölcshúst kisebb darabokra vágjuk. A citromlével meglocsolva, annyi vízzel, hogy épp ellepje, pár perc alatt puhára főzzük. Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel.
Közben a pudingport simára keverjük a tejszínnel.
A levest botmixerrel pépesítjük. A pudingot pár evőkanál meleg leves levével felhígítjuk, majd a levesbe csorgatjuk. Alacsony lángon, kevergetve hagyjuk besűrűsödni.
Friss gyümölccsel, menta vagy citromfűlevéllel, tejszínhabbal díszítve kínáljuk.
Kínálhatjuk hidegen vagy langyosan, ízlés szerint.