A legegyszerűbb és leggyorsabb joghurtos pitetorta amit eddig készítettem. Az elkészítéséhez egy kézi habverőre és egy tálra van szükség. 5 perc alatt összeállítható, utána csak azt kell türelmesen kivárni amíg megsül és kihűl 🙂
Ízlés szerint más gyümölccsel is elkészíthető például áfonya, cseresznye, szeder, szilva…)
Joghurtos pitetorta (Barackkal és meggyel)
Hozzávalók (26-cm-es tortaformához):
3 tojás
1 bögre porcukor
3 dl görög joghurt
1 citrom reszelt héja
0,5 dl olaj
1,5 bögre liszt
1/2 cs. sütőpor
A tetejére:
2-3 db őszibarack
3 db sárgabarack
1 marék meggy
fahéjas cukor
Elkészítés:
Az egész tojásokat egy tálba ütjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd egy kézi habverővel kikeverjük.
Ezután a joghurtot, az olajat, a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk és egyneművé keverjük.
Végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy tortaforma (vagy szögletes magasabb falú tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, majd belesimítjuk a tésztát.
A meggyszemeket kimagozzuk, a felét a sütemény tetejére szórjuk. A barackokat kimagozzuk, kockákra vágjuk és a felét szintén a tészta tetejére szórjuk. Meghintjük fahéjas cukorral, majd betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe.
15 perc sütés után mikor a már rászórt gyümölcsök lesüllyedtek a tésztába, rászórjuk a maradék gyümölcsöt majd visszatesszük a sütőbe és újabb 15-20 perc alatt készre sütjük. Így készítve, a sütemény tetején és benne is találunk majd gyümölcsöket.
A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd kivesszük a formából. Ha teljesen kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.